Van Veldeke
maakt het verschil!

Eliteklassen, ‘die van de Latijnse’ of ‘die van de Moderne’… Bij van Veldeke doen we daar niet aan mee! Geïnspireerd door de visies van Parkhurst, Freinet en Hattie (zie ook ‘Inspiratiebronnen’) ontwikkelden wij onze eigen, unieke onderwijsmethode. Lijnrecht in tegen alle traditionele klasindelingen en ‘etikettering’…

Unieke
klasgroepen

In methodeschool van Veldeke zit je in de klas samen met leerlingen uit verschillende studierichtingen. Razend interessant, want zo kom je in een groep terecht met uiteenlopende interessegebieden. Alleen tijdens de optie-uren zit je samen met leerlingen die dezelfde keuze maken als jij.

lijnen1_500

Modulaire studiekeuzebegeleiding 

Geen flauw idee van wat je later wil worden? Logisch! Als je nog niet weet wat je allemaal kán doen, kan je ook geen juiste studiekeuze maken. Gelukkig hoef je in van Veldeke niet meteen te kiezen. Onze methodeschool voorziet ruimschoots de tijd om kennis te maken met diverse studiedomeinen. Dat gebeurt tijdens de ‘Next Level’ modules en de stages, waarin je zélf ontdekt waar je interesses en talenten liggen.

lijnen1_500

Next Levels 1ste graad*

Gedurende 4 à 5 weken word je 2 uur per week ondergedompeld in één van onze 11 belangstellingsgebieden. Na elk blok van max. 5 weken kies je telkens weer voor een ander domein. Elk jaar wisselen de belangstellingsgebieden, zodat je twee jaar lang voldoende keuze hebt om jouw favoriete domeinen te ontdekken.

Jaargang 1: taal - cultuur - kunst en creatie - land en tuinbouw - economie en organisatie - maatschappij.

Jaargang 2: welzijn - sport - voeding en horeca - stem.

 

Next Levels 2de  graad *

De module-uren die je in de tweede graad volgt, hebben inhoudelijk meer diepgang en focussen vooral op studie- en beroepskeuzebegeleiding. Voor deze Next Levels voorzien we dan ook wekelijks 3 uur, gedurende een periode van 8 weken. Als je wil, kan je de module linken aan je optie-vak.

 

Stages 3de  graad

In de derde graad zijn er geen Next Level modules, maar werk je tijdens de lesuren aan je stage. Je kan kiezen voor een ‘Community’-stage, waarbij je als vrijwilliger meewerkt aan een goed doel of een milieuproject. Of je kiest voor een stage die jou kennis laat maken met de verschillende facetten van de job waarvoor jij straks wil studeren.